Tartare di salmone al cetriolo
Voor 4 personen300 g verse zalmfilet
1 kleine komkommer
1 bosui
1 limoen, onbewerkt
1 paar takjes dille
2 lepels extra vergine olijfolie
zout
peper
Doe de verse zalmfilet 24 uur in de vriezer, laat het daarna ontdooien in de koelkast.
Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukjes.
Snijd de bosui in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen. Pers hem daarna uit.
Snijd de zalm in kleine stukjes. Voeg de komkommer, bosui, de limoenschil en sap, de olie, een beetje zout en peper erbij en meng het door elkaar.
Verdeel het mengsel in 4 delen. Garneer met de dille.
Voor het verdelen heb ik metalen kookringen gebruikt om de mooie ronde vorm te krijgen.
Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukjes.
Snijd de bosui in kleine stukjes. Rasp de schil van de limoen. Pers hem daarna uit.
Snijd de zalm in kleine stukjes. Voeg de komkommer, bosui, de limoenschil en sap, de olie, een beetje zout en peper erbij en meng het door elkaar.
Verdeel het mengsel in 4 delen. Garneer met de dille.
Voor het verdelen heb ik metalen kookringen gebruikt om de mooie ronde vorm te krijgen.
Reacties
Een reactie posten