Doorgaan naar hoofdcontent

Crostatine Ricotta e Cioccolata

Crostatine Ricotta e Cioccolata

(Ik heb voor dit recept 4 taartvormen gebruikt van Le Creuset. Deze zijn 11 cm.)


Voor het deeg:
2 eieren
150 gram witte rietsuiker
1 zakje gist (als je het kunt krijgen: lievito vanigliato per dolci)
100 gram gesmolten boter
400 gram bloem
1 flesje citroenaroma (dit is in Nederland niet te krijgen, ik heb een scheutje citroensap gebruikt)

Voor de vulling:
250 gram ricotta
1 zakje chocoladebolletjes
2 eetlepels rietsuiker

Bereid als eerste het deeg. Doe de eieren en de suiker in een kom en meng goed met een vork. Smelt de boter en voeg dit toe en roer erdoor. Doe het flesje citroenaroma erbij en het zakje gist en roer erdoor. Doe dan de bloem erbij en meng tot een homogeen deeg. Laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Maak nu de vulling. Meng de ricotta, rietsuiker en de chocoladebolletjes goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 185°C.

Beboter de bakvormen en bestuif met bloem.

Verdeel het deeg in gelijke stukken. Rol het per stuk uit op een met bloem bestoven werkblad. Haal uit ieder stuk een cirkel die net iets groter is dan de diameter van de bakvorm. Vul de bakvorm met het deeg. Herhaal dit bij de andere bakvormen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verdeel de vulling over de bakvormen.

Snijd van het overgebleven deeg reepjes en leg dit over de vulling.

Plaats 30 minuten in de oven.


Reacties